Győri Audi ETO KC - Podravka Vegeta 43-28

Tovább épül a győri álomgyár!

A női kézilabda Bajnokok Ligája 2020-2021-es kiírását moszkvai döntetlennel kezdő Győri ETO hazai pályán fogadta a horvát Podravka csapatát. A kaproncai székhelyű csapat az első fordulóban hazai pályán győzedelmeskedett 29-26 arányban az előzetesen jóval esélyesebbnek vélt Buducnost Podgorica csapata ellen. A montenegrói kirakatcsapat az első félidőt követően még 5 találattal vezetett, ám a második félidőben gálázó horvátok ellen nem volt ellenszerük. 

A MÉRKŐZÉS:

A Győri ETO idei első hazai Bajnokok Ligája mérkőzésén az esélyes önbizalmával és dinamikus játékkal kezdte a mérkőzést, ezzel 3 perc alatt került 3 gólos előnybe. A többségében horvát játékosokra építő Podravka azonban képes volt támadásban és védekezésben is felvenni a harcot a győri csapattal. Stine Oftedal és Veronica Kristiansen sziporkázó támadójátékához sajnos nem társult megfelelő minőségű védekezés, ezért a horvátok több alkalommal is visszajöttek 3 gólos hátrányból.

podv.jpg

Az első félidő végül  némi meglepetésre mindössze 17-16-os győri vezetéssel zárult.

A második félidőben hatalmasat változott a játék képe, a szemmel láthatóan fáradó horvát csapat percről-percre egyre kevésbé volt ellenfele a lényegesen mélyebb merítéssel dolgozó magyar gárdának. A győriek védekezése és Silje Solberg kapusteljesítménye egyaránt feljavult. Stine Oftedal legszebb napjait idéző játékkal volt vezére a győrieknek, ahol a francia Laura Glasuer és a mindössze 18 éves Kürthi Laura is lehetőséget kapott a bemutatkozásra. Végül teljesen összeomlott a horvát csapat, amely első félidei remek teljesítményét követően minden kreativitását elvesztve nagyarányú vereséget szenvedett.

VÉGEREDMÉNY: 43-28

Tovább épül a győri álomgyár!

Várom kedves olvasóim véleményét, ha tetszett a poszt nyomj egy lájkot, vagy kövesd facebook csoportunk az alábbi linkenhttps://www.facebook.com/ellenvelemeny444

Címkék: sport, győr, kézilabda