Döntetlen az Újpest ellen, fény az alagút végén

Kicsivel több, mint egy hónappal ezelőtt ért véget rendhagyó módon a magyar bajnokság 2019-2020-as kiírása. A diósgyőri szurkolók, akár maga a csapat, az egész bajnoki szezon folyamán egy hullámvasúton ültek, kedvenceik  Janus-arcú játéka végül a 9. hely megszerzéséhez volt elegendő. Nem túl megnyugtató módon a miskolci csapat utolsó hét bajnoki találkozóján, mindössze 1 pontot szerzett. Ezzel a teljesítménnyel aligha lehetett elégedett bárki a csapat háza tájékán, noha a 26. forduló nyitányán még a dobogó is teljesen elérhető, karnyújtásnyi közelségben volt.dvtk.jpg

Új év, új remények

A szépszámú távozó játékos helyére minőségi labdarúgók érkeztek a borsodi gárdához, a magyar labdarúgás kedvelői közül talán senkinek nem kell bemutatnunk Gheorghe Grozav-ot, aki az őszi szezonban egymaga vitte a hátán a várdai vitézeket. 37 NBI-es találkozón 12 gólt szerzett. Komoly erősítése lehet a csapatnak Sztefan Drazsics is, aki a Csangcsun Jataj együttesétől szabadon igazolható játékosként érkezett. Grozav-hoz hasonlóan Drazsics is szerepelt már a magyar élvonalban, 2018 és 2019 között erősítette a Mezőkövesd csapatát, 42 mérkőzésen 14 találatot szerezve. A középpálya erőssége lehet a Puskás Akadémiától megszerzett 23 éves középpályás, Hegedűs János. 

Távozók: Boros Gábor, Dusan BrkovicsÓvári ZsoltTernován Patrik, Tóth Barnabás
Kölcsönbe távozók: Bárdos BenceGéringer TamásOrosz MarcellZsolnai Richárd
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kiss TamásEgerszegi Tamás

Átadólistára került: Haris Tabakovic

Feczkó Tamás továbbra is élvezi a klubvezetés bizalmát, lehetőséget kap annak bizonyítására, hogy az előző szezon katasztrofális befejezése, (csapata mindössze 2 ponttal gyűjtött többet, mint a már 11. helyen kieső debreceni alakulat) mindössze kisiklás volt, nem pedig a diósgyőri labdarúgás újabb alászállása. Az idő igencsak fogytán, két hét múlva rajtol az új bajnoki kiírás, ahol az 1. fordulóban hazai pályán fogadhatják a tavalyi év meglepetéscsapatát.

2020. 08. 16. DVTK-Mezőkövesd 16:55
Az eddigi felkészülési mérkőzések eredményei:
DVTK - FC Kosice 1-1 (gólszerzők: Szűcs K. 72', ill. Gall 58)
DVTK - Újpest 1-1 (gólszerzők: Grozav 16', ill. Máté 52')
Ha tetszett a cikk és szeretnél azonnal értesülni további tartalmainkról, csatlakozz új facebook csoportunkhoz: