1,2 milliárdos költségvetéssel épül a jövő csapata Debrecenben

Égető fontosságú kérdések, hiányzik a tisztánlátás

A tavalyi szezonban még bronzérmes és nemzetközi kupainduló DVSC, az idei kiírásban szerzett 39 pontjával távozott az NB1 mezőnyéből. A bajnoki búcsú okait fájóan kevés tudósítás keresi, mindenki beéri féligazságokkal, vagy unalomig ismételt üres frázisokkal. Nehéz feladat a szembenézés, az elmulasztott nagy lehetőségek számbavétele, az NB II-ig vezető út mérföldköveinek felismerése.

dvsc.jpg

Bármilyen fájdalmas is kimondani, már évekkel ezelőtt megszűnt a -minőségi- szakmai munka Debrecenben, helyét a véletlenszerűség vette át. A 2019-2020-as szezonban három edző is trenírozta a kieső csapatot (Herczeg András, Vitelki Zoltán és Kondás Elemér) mégsem volt menekvés a gyatra szezon következményei elől. A Kondás vezette csapat kései feltámadása már nem volt elegendő a bennmaradás kiharcolásához.

A másodosztályig vezető út mérföldkövei:

A klub sportszakmai vezetőinek alkalmatlansága/belterjessége, ez sajnos országos probléma. Pocsék edzőválasztás, a totális elképzeléstelenség Vitelki Zoltán debreceni munkásságában öltött testet. Érzelmi és cseppet sem szakmai alapon kialakított stáb, edzőváltások tragikusan rossz időzítése. Borzasztóan rossz átigazolási politika, szerény képességű külföldiek leigazolása (talán csak adenji kivételével), tehetséges fiatal játékosok mellőzése/ kölcsönadása közvetlen riválisoknak pl.: Bévárdi Zsombor és Pintér Ádám (mindketten Kaposvár). Alapvetően nem megfelelő összetételű játékoskeret kialakítása, rossz taktikai szerkezet alkalmazása. Motiválatlan vezetés, motiválatlan játékosok (nem az utolsó 3 meccsről beszélek). Évek óta fennálló permanens konfliktus az egyesület és az ultrák között

Mi vár a DVSC-re az NB2-ben, mit várhatunk 2020-2021-es szezontól?

Papp László a város polgármestere beszélt az anyagiakról: 1.2 milliárd forint marad a másodosztályban is a DVSC költségvetése. A jövőben a debreceni önkormányzat lesz a klub többségi tulajdonosa, miután Szima Gábor tulajdonrészét megvásárolták.

Az NB2 versenykiírása szerint a bajnokságban nem léphet pályára külföldi játékos, ennek értelmében borítékolhatóan komoly változások lesznek a csapat keretének kialakításában. A külföldi labdarúgók többsége távozni fog, vagy kölcsönadják más csapathoz, a korábban kölcsönadott fiatal magyar labdarúgók pedig visszatérhetnek. A csapat törvényszerűen megfiatalodik. Tőzsér Dániel a szakmai stáb tagja lesz, nagyon fontos szerep lehet az övé.

A Loki négy zárt kapus edzőmérkőzést is bejelentett: a csapat július 15-én a Tiszaújváros (NB III) otthonában vendégszerepel, július 19-én a DEAC-ot (NB II), július 22-én a Békéscsabát (NB II) fogadja Pallagon. Július 25-én az élvonalbeli Kisvárda lesz a vendég, e találkozó helyszíne még kérdéses. 

Egy biztos, nagyon nehéz és roppant izgalmas szezon elé néz a DVSC megújuló és megfiatalodó csapata.kondas.jpg