Későn jött bravúr, Kohász vereség Békéscsabán

Az utolsó előtti fordulót megelőzően biztossá vált, hogy a Viharsarok élvonalbeli kézilabda csapat nélkül marad a következő esztendőben. A békéscsabai lányok győzelemmel akartak búcsúzni a találkozóra kilátogató szurkolóktól, végül törekvéseiket siker koronázta és nagy küzdelemben 32-31 arányban sikerült felülmúlniuk ellenfelüket. A hazaiak legeredményesebb játékosa a 8 gólos Tamara Radojevics. Nagy kérdés, miért csupán a bajnoki szezon utolsó harmadára talált magára a hazai lila-fehér együttes.

A zsinórban 15 idegenbeli bajnoki vereséggel érkező dunaújvárosi csapatnak nem sikerült megszakítania hosszú negatív szériáját.  A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 11 találatig jutó Bulath Anita.

Békéscsabai Előre NKSE - DKKA (14-14) 32-31

dkkagy.jpg

MESTERMÉRLEG:

Vida Gergő: – Pörgős meccs volt, amelyen nem a védekezés dominált. A kiesés ellenére sem estünk össze, egy jobb csapatot győztünk le. Elképesztő amit az utolsó négy fordulóban nyújtottunk. Ismétlem korábbi önmagam, ha most kezdődne a bajnokság, ha ezzel a kerettel, és így dolgozhattunk volna végig, akkor biztosan nem estünk volna ki. Ám ez az idény sajnos így alakult az igazolásokkal, a vírussal és persze nézők nélkül.

Vágó Attila: – Három-négy emberrel nem lehet mérkőzést nyerni, néhány játékosunk már nagyon nem volt itt mentálisan. Milyen profi az, aki nem koncentrál? A teljes bajnokság során mintha hullámvasúton ültünk volna, ahogy elhagytuk a Dunaújváros táblát, képtelenek voltunk még csak pontot is szerezni.