Példaértékű építkezés a DVSC SCHAEFFLER csapatánál

Tovább fiatalodik a tavalyi év meglepetés csapata

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadó bajnoki idényben komoly bravúrt felmutatva 4. helyen záró DVSC SCHAEFFLER, a nemzetközi hadszíntéren egészen az EHF kupa csoportköréig menetelt. A következő szezonra készülő mesteredző Köstner Vilmos csapata tovább fiatalodik, ezzel folytatva azt a példaértékű szakmai munkát, amely az elmúlt évek debreceni sikereinek záloga.

dvscscha.jpg

Távozók és érkezők:

Bejelentette visszavonulását Varsányi Nóra (28), őt lesz hivatott pótolni a 2019-es junior Eb-n aranyérmet szerző Bánfai Kíra, aki már 17 évesen bemutatkozott az NB I-ben.

Távozik az egyesülettől mindkét kapus, Triffa Ágnes (33), valamint Oguntoya Viktória (29), nekik ezúton is sok sikert kívánunk. Helyükre érkezik a DKKA csapatától Csapó Kyra (26) és a német Ann-Cathrin Giegerich (28) a Thüringer HC csapatától.csapo_kyra.jpg

(A képen Csapó Kyra látható, itt még a DKKA szerelésében.)

Távozik a klubtól a magyar női kézilabda egyik emblematikus játékosa Bulath Anita (36), ő korábbi sikerei helyszínén, Dunaújvárosban folytatja pályafutását. A visszatérők névsorát végül két játékossal zárjuk, 13 év elteltével visszatér nevelőegyesületéhez a korábbi válogatott játékos Hornyák Dóra, aki még Debrecenben debütált NB I-es játékosként, akkor még alig 14 évesen. Az idei szezontól csapatunkat erősíti a szerb bajnok Jagodina irányító-átlövője, a 23 esztendős Alekszandra Vukajlovics.

A példaértékű építkezés eredményeként számos korosztályos tehetséges kopogtat a felnőtt-csapat ajtaján, akik akár már a következő szezontól komoly erősségei lehetnek egyesületük első csapatának. A teljesség igénye nélkül: Vámosi Panna, Csernyánszki Liliána, Arany Rebeka.

A DVSC SCHAEFFLER NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI

Július 24. 17 30: Békéscsaba (Főnix Csarnok)
Július 28. 17.00: FTC (Balatonboglár, NEKA-csarnok)
Július 31. 16.30: Dunaújváros (Balatonboglár, NEKA-csarnok)
Augusztus 5. 17.30: Nagybánya (Főnix Csarnok)
Augusztus 13-15.: Kisvárda felkészülési torna
Augusztus 18.: FTC (Budapest) – pontos kezdési időpont később
Augusztus 21-22.: Nagybánya felkészülési torna
Augusztus 28. 17.00: Kisvárda (Főnix Csarnok)