Komoly átalakulás Békéscsabán

Nagyon izgalmas szezonkezdet előtt áll a békéscsabai női kézilabda, drasztikusan megfiatalodó kerettel próbálják kivívni a bennmaradást. Az előző (korona-vírus miatt félbeszakadó) bajnoki kiírásban 18 mérkőzésen mindössze 5 szerzett ponttal zártak a 13. azaz utolsó előtti helyen. Ennél a szerény teljesítményél lényegesen többre lesz szüksége a csabai lányoknak céljaik megvalósításához. Feladatukat tovább nehezíti, hogy több korábban meghatározó játékos is a távozás mellett döntött, ők többnyire a közvetlen bajnoki riválisoknál folytatják. 

agbaba.jpg

Mézes Laura és Kopecz Barbara a teljesen átszerveződő ÉRD csapatánál folytatja pályafutását, Barján Bianka a DKKA, Kovács Anett pedig a Ferencvároshoz játékosa lett. Az elmúlt szezon legeredményesebb játékosa Marincsák Nikolett (85 gól) az MTK csapatában folytatja.

A szeptember 6-án rajtoló bajnokság első fordulója sok kérdésre választ adhat, ekkor a Boglár Akadémia-SZISE gárdájához látogat a békési együttes. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos lenne ennek a megfiatalodó csapatnak a jó szezonkezdet, mert hittel és akarattal a tudásbeli hiányosságok is áthidalhatók. 

Ha tetszett a cikk és szeretnél azonnal értesülni további tartalmainkról, csatlakozz új facebook csoportunkhoz:

https://www.facebook.com/groups/2634907646727199