Ellenvélemény határokon át

2021.máj.30.
Írta: Ellenvélemény Szólj hozzá!

Final Four: magabiztos Győri ETO győzelem a CSZKA Moszkva ellen

Csalódott csapatok mérkőzését hozta az idei Final Four bronzmérkőzése, ahol a tegnapi elődöntőt (Vipers-CSZKA Moszkva 33-30) követően kevesebbet pihenő orosz csapat meglehetősen álmoskásan és motiválatlanul kezdte a találkozót. A győriek ezúttal esélyeshez méltóan ragadták magukhoz a kezdeményezést, nem sok nyoma mutatkozott az előző napi görcsösségnek és akadozó támadójátéknak. A győri lányok vállairól lekerült a mindent átható győzelmi kényszer terhe, felszabadult és meggyőző játékkal 18-8-as előnnyel fordulhattak a második félidőre. Silje Solberg parádés teljesítménye a kapuban alapjaiban határozta meg az első játékrész végkimenetelét.

A második félidőben a találkozó képe mit sem változott, az orosz csapat önmaga árnyéka maradt, néhány perces fellángolásait követően nem volt képes érdemben megnehezíteni a győri lányok dolgát. A mérkőzés végére kialakuló 11 gólos különbséggel megérdemelten végzett bronzérmes pozícióban a Győri ETO KC együttese. Görbicz Anita játékos pályafutásának utolsó tétmérkőzése 32-21 arányú győzelemmel zárult. A Bajnokok Ligájában 57 mérkőzés óta tartó győri veretlenségi széria, ezúttal "mindössze" a harmadik hely eléréséhez volt elegendő. A következő szezontól némileg átalakuló Győri ETO KC megkettőzött erővel térhet vissza a nemzetközi kupaporondra. 

ofgt.jpg

(fotó: Török Attila)

Címkék: sport, győr, kézilabda

Final Four: katasztrofális győri formaidőzítés, szoros vereség a Brest ellen

Az elmúlt hetekben nincsenek irigylésre méltó helyzetben a Győri ETO KC szurkolói. Hazai fronton a Magyar Kupa megnyerése mellett, némileg meglepő módon alulmaradtak a bajnoki versenyfutásban kevésbé esélyes Ferencvárossal szemben. A szezon kiegyenesítésének lehetősége azonban továbbra is adott maradt, a zsinórban 55 veretlenül megvívott Bajnokok Ligája találkozót újabb két mérkőzéssel kiegészítve ülhetett volna ismét Európa trónjára a Győri ETO KC. A Final Four elődöntőjében a Best Bretagne testén keresztül vezetett út a döntőbe. A találkozó pedig általános meglepetésre gyakorlatilag az első percektől magában hordozta a francia bravúr lehetőségét. A Győr jó védekezéssel, azonban roppant halovány támadójátékkal rukkolt elő, a Brest csapatának abszolút húzóembere Ana Gros, valamint Jaukovic pedig tarthatatlannak bizonyult. Stine Oftedal nem volt képes megközelíteni legjobb formáját, elmaradó bravúrvédések, döcögő támadójáték és hatalmas egyéni hibák vezettek a találkozó elvesztéséhez. Nagy küzdelemben ezúttal a franciák akarata érvényesült és kis szerencsével ugyan, de ők jutottak a döntőbe a hétméteres párbajt követően. Nem osztom azokat a szurkolói hangokat, hogy kellően indokolt lett volna a 24. órában Danyi Gábor leváltása, szemmel láthatóan Ambros Martin nem volt képes ilyen rövid idő alatt taktikailag megfelelő módon felkészíteni csapatát, a büntetőpárbajban pedig a folyamatos kapuscserékkel döntő hibát vétett. A Brest Bretagne maximálisan megérdemelten jutott a döntőbe. Ellenfelük a CSZKA Moszkva-Vipers találkozó győztese lesz, mi a bronzmérkőzésen vigasztalódhatunk.

A találkozó végeredménye: Győri ETO KC-Brest Bretagne 20-20, hosszabbítás után 23-23, büntetőkkel 2-4


20210529-gyor-brest-wu-3.jpg

 

Későn jött bravúr, Kohász vereség Békéscsabán

Az utolsó előtti fordulót megelőzően biztossá vált, hogy a Viharsarok élvonalbeli kézilabda csapat nélkül marad a következő esztendőben. A békéscsabai lányok győzelemmel akartak búcsúzni a találkozóra kilátogató szurkolóktól, végül törekvéseiket siker koronázta és nagy küzdelemben 32-31 arányban sikerült felülmúlniuk ellenfelüket. A hazaiak legeredményesebb játékosa a 8 gólos Tamara Radojevics. Nagy kérdés, miért csupán a bajnoki szezon utolsó harmadára talált magára a hazai lila-fehér együttes.

A zsinórban 15 idegenbeli bajnoki vereséggel érkező dunaújvárosi csapatnak nem sikerült megszakítania hosszú negatív szériáját.  A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 11 találatig jutó Bulath Anita.

Békéscsabai Előre NKSE - DKKA (14-14) 32-31

dkkagy.jpg

MESTERMÉRLEG:

Vida Gergő: – Pörgős meccs volt, amelyen nem a védekezés dominált. A kiesés ellenére sem estünk össze, egy jobb csapatot győztünk le. Elképesztő amit az utolsó négy fordulóban nyújtottunk. Ismétlem korábbi önmagam, ha most kezdődne a bajnokság, ha ezzel a kerettel, és így dolgozhattunk volna végig, akkor biztosan nem estünk volna ki. Ám ez az idény sajnos így alakult az igazolásokkal, a vírussal és persze nézők nélkül.

Vágó Attila: – Három-négy emberrel nem lehet mérkőzést nyerni, néhány játékosunk már nagyon nem volt itt mentálisan. Milyen profi az, aki nem koncentrál? A teljes bajnokság során mintha hullámvasúton ültünk volna, ahogy elhagytuk a Dunaújváros táblát, képtelenek voltunk még csak pontot is szerezni.

Megvan a továbbjutás: küzdelmes találkozón 3-1 arányban vertük Bulgária legjobbjait!

A magyar labdarúgó-válogatott nem túl szép, azonban roppant eredményes játékkal 3-1 arányban múlta felül bolgár ellenfelét. A találkozó 17. percében Willi Orbán szerezte a mérkőzés első találatát a nem túl sokat mutató bolgár együttes ellen, akik 1-2 véletlenszerű (ám roppant veszélyes) támadáson kívül nem sok tudatosságot mutattak. Gulácsi Péter látványos védésekkel járult hozzá a csapat eredményes játékához. A második félidő Kalmár Zsolt szerencsésnek nevezhető -megpattanó- szabadrúgás találatával kezdődött, ami megnyugtatta a sok hibával és érthető módon feszülten játszó magyar válogatottat. A találkozó utolsó magyar találatát a csereként beálló Nemanja Nikolic szerezte, a szintén csereként beálló Hangya Szilveszter mesteri beadását követően. A mérkőzés hajrájában Yomov még szépíteni tudott, az eredmény kozmetikázásán túl azonban ez nem sok mindenen változtatott. Elképesztően fontos győzelmet aratott válogatottunk! A 2021-es Európa-bajnokságra való kijutáshoz novemberben hazai pályán Izlanddal mérkőzünk, akik némi meglepetésre 2-1 arányban diadalmaskodtak Románia csapata ellen. 

sig.jpg

kép forrása: index.hu

Várom kedves olvasóim véleményét, ha tetszett a poszt nyomj egy lájkot, vagy kövesd facebook csoportunk az alábbi linkenhttps://www.facebook.com/ellenvelemeny444

 

Győri Audi ETO KC - Podravka Vegeta 43-28

Tovább épül a győri álomgyár!

A női kézilabda Bajnokok Ligája 2020-2021-es kiírását moszkvai döntetlennel kezdő Győri ETO hazai pályán fogadta a horvát Podravka csapatát. A kaproncai székhelyű csapat az első fordulóban hazai pályán győzedelmeskedett 29-26 arányban az előzetesen jóval esélyesebbnek vélt Buducnost Podgorica csapata ellen. A montenegrói kirakatcsapat az első félidőt követően még 5 találattal vezetett, ám a második félidőben gálázó horvátok ellen nem volt ellenszerük. 

A MÉRKŐZÉS:

A Győri ETO idei első hazai Bajnokok Ligája mérkőzésén az esélyes önbizalmával és dinamikus játékkal kezdte a mérkőzést, ezzel 3 perc alatt került 3 gólos előnybe. A többségében horvát játékosokra építő Podravka azonban képes volt támadásban és védekezésben is felvenni a harcot a győri csapattal. Stine Oftedal és Veronica Kristiansen sziporkázó támadójátékához sajnos nem társult megfelelő minőségű védekezés, ezért a horvátok több alkalommal is visszajöttek 3 gólos hátrányból.

podv.jpg

Az első félidő végül  némi meglepetésre mindössze 17-16-os győri vezetéssel zárult.

A második félidőben hatalmasat változott a játék képe, a szemmel láthatóan fáradó horvát csapat percről-percre egyre kevésbé volt ellenfele a lényegesen mélyebb merítéssel dolgozó magyar gárdának. A győriek védekezése és Silje Solberg kapusteljesítménye egyaránt feljavult. Stine Oftedal legszebb napjait idéző játékkal volt vezére a győrieknek, ahol a francia Laura Glasuer és a mindössze 18 éves Kürthi Laura is lehetőséget kapott a bemutatkozásra. Végül teljesen összeomlott a horvát csapat, amely első félidei remek teljesítményét követően minden kreativitását elvesztve nagyarányú vereséget szenvedett.

VÉGEREDMÉNY: 43-28

Tovább épül a győri álomgyár!

Várom kedves olvasóim véleményét, ha tetszett a poszt nyomj egy lájkot, vagy kövesd facebook csoportunk az alábbi linkenhttps://www.facebook.com/ellenvelemeny444

Címkék: sport, győr, kézilabda

Egy összeomlás margójára...

Svédország-Magyarország 8-0

A női Európa-bajnoki selejtezősorozat F-csoportjában játszó magyar labdarúgó-válogatott 8–0 arányban kapott ki Svédország legjobbjaitól Göteborgban.
svedek.jpg

Markó Edina gárdája ezúttal biztonsági okokból nélkülözte az MTK labdarúgóit, ez pedig nem bizonyult jó ómennek a világranglista 5. helyén álló svéd válogatott ellen. Természetesen nem segítette csapatunk játékát 1-0-ás állásnál Bíró Barbara kiállítása sem (42.p). Ezzel azonban el is mondtam minden olyan körülményt, ami némi felmentést adhat Markó Edina játékosainak. Történt ugyanis, hogy a magyar lányok az 59. és a 72. perc között eltelt játékidőben, jelesül 13 perc alatt kaptak 6 gólt, majd egyet ráadásként a 92. percben. 

 Néhány észrevétel a mérkőzés kapcsán: az első félidőben nem azért vezetett "csak" 1-0 arányban a svéd válogatott, mert mi olyan masszívan tartottuk hadállásainkat, hanem mert egy könnyed edzőmeccset hoztak le ellenünk, hatalmas mennyiségű kihagyott helyzettel... 

Kapott góljaink döntő többsége pontrúgást követően született, ami különösen megrázó és rengeteg kérdést vet fel a csapat felkészítését illetően. A rögzített szituációk begyakorlása lenne a kötelező minimum elvárás ezen a szinten. A 13 perc alatt kapott 6 gólra nem mentség az emberhátrány, sem pedig a hiányzók. 

S lássuk szövetségi kapitányunk mérkőzést követő nyilatkozatát:

– Mindent megtettünk a pályán, az eredménytől függetlenül büszke vagyok a játékosaimra. Az első félidőben hoztuk azt, amire képesek vagyunk. Aztán jött a kiállítás, és egy ilyen világklasszis csapat ellen bármely válogatott kapott volna ennyit. Semmi szégyenkezni valónk nincs, az a küzdelem, amit a lányoktól láttam, büszkeségre ad okot. Ilyen mentalitással kell menni tovább, igaz, a hozzáállással sosem volt gondunk. Ilyen helyzetben, ilyen második félidő után sem esett össze a csapat, a gólokat pontrúgásokból kaptuk, amikben jobbak és amiket most nem tudtuk megoldani. Ez a világbajnoki bronzérmes csapat, fel kell emelnünk a fejünket és dolgoznunk tovább a hátralevő napokban, és Lettországban nyernünk kell – nyilatkozta Markó Edina szövetségi kapitány.

Várom kedves olvasóim véleményét, amit megoszthatsz komment formájában, ha tetszett a poszt nyomj egy lájkot, vagy kövesd facebook csoportunk az alábbi linkenhttps://www.facebook.com/ellenvelemeny444

DUE-Maarsk Graphics - Szeged 25-9

A magyar kupa címvédőjeként ismét nagyarányú győzelmet aratott a DUE-Maarsk Graphics együttese, ezúttal a Szeged volt az ellenfél. A találkozót egy sajnálatos tűzeset miatt zárt kapuk mögött játszották, ez egy cseppet sem zavarta meg a hazai csapatot, akik kifejezetten látványos támadó játékkal 25-9 arányban diadalmaskodtak. A találkozón Mihók Attila, a dunaújvárosiak mestere számos fiatal tehetségnek biztosított játéklehetőséget, akik kiegyensúlyozott teljesítménnyel és eredményes játékkal hálálták meg a bizalmat. A dunaújvárosi csapat legeredményesebb játékosai Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta lettek 6-6 találattal.

duecsapa2.jpg

 

Eddig lejátszott találkozók a BENU Női Magyar Kupa B. csoportjában:

Honvéd - DUE-Maarsk Graphics 8-23

DUE-Maarsk Graphics - Szeged (8-0, 8-1, 5-4, 4-4) 25-9

Ha tetszett a cikk és szeretnél azonnal értesülni további tartalmainkról, csatlakozz új facebook csoportunkhoz:

https://www.facebook.com/groups/2634907646727199

kép forrása: waterpolo.hu

Döntetlen az Újpest ellen, fény az alagút végén

Kicsivel több, mint egy hónappal ezelőtt ért véget rendhagyó módon a magyar bajnokság 2019-2020-as kiírása. A diósgyőri szurkolók, akár maga a csapat, az egész bajnoki szezon folyamán egy hullámvasúton ültek, kedvenceik  Janus-arcú játéka végül a 9. hely megszerzéséhez volt elegendő. Nem túl megnyugtató módon a miskolci csapat utolsó hét bajnoki találkozóján, mindössze 1 pontot szerzett. Ezzel a teljesítménnyel aligha lehetett elégedett bárki a csapat háza tájékán, noha a 26. forduló nyitányán még a dobogó is teljesen elérhető, karnyújtásnyi közelségben volt.dvtk.jpg

Új év, új remények

A szépszámú távozó játékos helyére minőségi labdarúgók érkeztek a borsodi gárdához, a magyar labdarúgás kedvelői közül talán senkinek nem kell bemutatnunk Gheorghe Grozav-ot, aki az őszi szezonban egymaga vitte a hátán a várdai vitézeket. 37 NBI-es találkozón 12 gólt szerzett. Komoly erősítése lehet a csapatnak Sztefan Drazsics is, aki a Csangcsun Jataj együttesétől szabadon igazolható játékosként érkezett. Grozav-hoz hasonlóan Drazsics is szerepelt már a magyar élvonalban, 2018 és 2019 között erősítette a Mezőkövesd csapatát, 42 mérkőzésen 14 találatot szerezve. A középpálya erőssége lehet a Puskás Akadémiától megszerzett 23 éves középpályás, Hegedűs János. 

Távozók: Boros Gábor, Dusan BrkovicsÓvári ZsoltTernován Patrik, Tóth Barnabás
Kölcsönbe távozók: Bárdos BenceGéringer TamásOrosz MarcellZsolnai Richárd
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kiss TamásEgerszegi Tamás

Átadólistára került: Haris Tabakovic

Feczkó Tamás továbbra is élvezi a klubvezetés bizalmát, lehetőséget kap annak bizonyítására, hogy az előző szezon katasztrofális befejezése, (csapata mindössze 2 ponttal gyűjtött többet, mint a már 11. helyen kieső debreceni alakulat) mindössze kisiklás volt, nem pedig a diósgyőri labdarúgás újabb alászállása. Az idő igencsak fogytán, két hét múlva rajtol az új bajnoki kiírás, ahol az 1. fordulóban hazai pályán fogadhatják a tavalyi év meglepetéscsapatát.

2020. 08. 16. DVTK-Mezőkövesd 16:55
Az eddigi felkészülési mérkőzések eredményei:
DVTK - FC Kosice 1-1 (gólszerzők: Szűcs K. 72', ill. Gall 58)
DVTK - Újpest 1-1 (gólszerzők: Grozav 16', ill. Máté 52')
Ha tetszett a cikk és szeretnél azonnal értesülni további tartalmainkról, csatlakozz új facebook csoportunkhoz:

Komoly átalakulás Békéscsabán

Nagyon izgalmas szezonkezdet előtt áll a békéscsabai női kézilabda, drasztikusan megfiatalodó kerettel próbálják kivívni a bennmaradást. Az előző (korona-vírus miatt félbeszakadó) bajnoki kiírásban 18 mérkőzésen mindössze 5 szerzett ponttal zártak a 13. azaz utolsó előtti helyen. Ennél a szerény teljesítményél lényegesen többre lesz szüksége a csabai lányoknak céljaik megvalósításához. Feladatukat tovább nehezíti, hogy több korábban meghatározó játékos is a távozás mellett döntött, ők többnyire a közvetlen bajnoki riválisoknál folytatják. 

agbaba.jpg

Mézes Laura és Kopecz Barbara a teljesen átszerveződő ÉRD csapatánál folytatja pályafutását, Barján Bianka a DKKA, Kovács Anett pedig a Ferencvároshoz játékosa lett. Az elmúlt szezon legeredményesebb játékosa Marincsák Nikolett (85 gól) az MTK csapatában folytatja.

A szeptember 6-án rajtoló bajnokság első fordulója sok kérdésre választ adhat, ekkor a Boglár Akadémia-SZISE gárdájához látogat a békési együttes. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos lenne ennek a megfiatalodó csapatnak a jó szezonkezdet, mert hittel és akarattal a tudásbeli hiányosságok is áthidalhatók. 

Ha tetszett a cikk és szeretnél azonnal értesülni további tartalmainkról, csatlakozz új facebook csoportunkhoz:

https://www.facebook.com/groups/2634907646727199

Példaértékű építkezés a DVSC SCHAEFFLER csapatánál

Tovább fiatalodik a tavalyi év meglepetés csapata

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadó bajnoki idényben komoly bravúrt felmutatva 4. helyen záró DVSC SCHAEFFLER, a nemzetközi hadszíntéren egészen az EHF kupa csoportköréig menetelt. A következő szezonra készülő mesteredző Köstner Vilmos csapata tovább fiatalodik, ezzel folytatva azt a példaértékű szakmai munkát, amely az elmúlt évek debreceni sikereinek záloga.

dvscscha.jpg

Távozók és érkezők:

Bejelentette visszavonulását Varsányi Nóra (28), őt lesz hivatott pótolni a 2019-es junior Eb-n aranyérmet szerző Bánfai Kíra, aki már 17 évesen bemutatkozott az NB I-ben.

Távozik az egyesülettől mindkét kapus, Triffa Ágnes (33), valamint Oguntoya Viktória (29), nekik ezúton is sok sikert kívánunk. Helyükre érkezik a DKKA csapatától Csapó Kyra (26) és a német Ann-Cathrin Giegerich (28) a Thüringer HC csapatától.csapo_kyra.jpg

(A képen Csapó Kyra látható, itt még a DKKA szerelésében.)

Távozik a klubtól a magyar női kézilabda egyik emblematikus játékosa Bulath Anita (36), ő korábbi sikerei helyszínén, Dunaújvárosban folytatja pályafutását. A visszatérők névsorát végül két játékossal zárjuk, 13 év elteltével visszatér nevelőegyesületéhez a korábbi válogatott játékos Hornyák Dóra, aki még Debrecenben debütált NB I-es játékosként, akkor még alig 14 évesen. Az idei szezontól csapatunkat erősíti a szerb bajnok Jagodina irányító-átlövője, a 23 esztendős Alekszandra Vukajlovics.

A példaértékű építkezés eredményeként számos korosztályos tehetséges kopogtat a felnőtt-csapat ajtaján, akik akár már a következő szezontól komoly erősségei lehetnek egyesületük első csapatának. A teljesség igénye nélkül: Vámosi Panna, Csernyánszki Liliána, Arany Rebeka.

A DVSC SCHAEFFLER NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI

Július 24. 17 30: Békéscsaba (Főnix Csarnok)
Július 28. 17.00: FTC (Balatonboglár, NEKA-csarnok)
Július 31. 16.30: Dunaújváros (Balatonboglár, NEKA-csarnok)
Augusztus 5. 17.30: Nagybánya (Főnix Csarnok)
Augusztus 13-15.: Kisvárda felkészülési torna
Augusztus 18.: FTC (Budapest) – pontos kezdési időpont később
Augusztus 21-22.: Nagybánya felkészülési torna
Augusztus 28. 17.00: Kisvárda (Főnix Csarnok)

süti beállítások módosítása