Egy összeomlás margójára...

Svédország-Magyarország 8-0

A női Európa-bajnoki selejtezősorozat F-csoportjában játszó magyar labdarúgó-válogatott 8–0 arányban kapott ki Svédország legjobbjaitól Göteborgban.
svedek.jpg

Markó Edina gárdája ezúttal biztonsági okokból nélkülözte az MTK labdarúgóit, ez pedig nem bizonyult jó ómennek a világranglista 5. helyén álló svéd válogatott ellen. Természetesen nem segítette csapatunk játékát 1-0-ás állásnál Bíró Barbara kiállítása sem (42.p). Ezzel azonban el is mondtam minden olyan körülményt, ami némi felmentést adhat Markó Edina játékosainak. Történt ugyanis, hogy a magyar lányok az 59. és a 72. perc között eltelt játékidőben, jelesül 13 perc alatt kaptak 6 gólt, majd egyet ráadásként a 92. percben. 

 Néhány észrevétel a mérkőzés kapcsán: az első félidőben nem azért vezetett "csak" 1-0 arányban a svéd válogatott, mert mi olyan masszívan tartottuk hadállásainkat, hanem mert egy könnyed edzőmeccset hoztak le ellenünk, hatalmas mennyiségű kihagyott helyzettel... 

Kapott góljaink döntő többsége pontrúgást követően született, ami különösen megrázó és rengeteg kérdést vet fel a csapat felkészítését illetően. A rögzített szituációk begyakorlása lenne a kötelező minimum elvárás ezen a szinten. A 13 perc alatt kapott 6 gólra nem mentség az emberhátrány, sem pedig a hiányzók. 

S lássuk szövetségi kapitányunk mérkőzést követő nyilatkozatát:

– Mindent megtettünk a pályán, az eredménytől függetlenül büszke vagyok a játékosaimra. Az első félidőben hoztuk azt, amire képesek vagyunk. Aztán jött a kiállítás, és egy ilyen világklasszis csapat ellen bármely válogatott kapott volna ennyit. Semmi szégyenkezni valónk nincs, az a küzdelem, amit a lányoktól láttam, büszkeségre ad okot. Ilyen mentalitással kell menni tovább, igaz, a hozzáállással sosem volt gondunk. Ilyen helyzetben, ilyen második félidő után sem esett össze a csapat, a gólokat pontrúgásokból kaptuk, amikben jobbak és amiket most nem tudtuk megoldani. Ez a világbajnoki bronzérmes csapat, fel kell emelnünk a fejünket és dolgoznunk tovább a hátralevő napokban, és Lettországban nyernünk kell – nyilatkozta Markó Edina szövetségi kapitány.

Várom kedves olvasóim véleményét, amit megoszthatsz komment formájában, ha tetszett a poszt nyomj egy lájkot, vagy kövesd facebook csoportunk az alábbi linkenhttps://www.facebook.com/ellenvelemeny444